Συναντησε την κυψέλη σου

Διάρκεια περίπου 60 λεπτά

Κάτι τρέχει με τις μέλισσες…

Οι μέλισσες και άλλα επικονιαστικά έντομα διαδραματίζουν ουσιαστικό ρόλο στα οικοσυστήματα. Το ένα τρίτο όλων των τροφίμων μας εξαρτάται από τη γονιμοποίησή τους. Ένας κόσμος χωρίς επικονιαστές θα ήταν καταστροφή για την παραγωγή τροφίμων.

Από τα τέλη της δεκαετίας του 1990, οι μελισσοκόμοι σε όλο τον κόσμο έχουν παρατηρήσει τη μυστηριώδη και ξαφνική εξαφάνιση των μελισσών και αναφέρουν ασυνήθιστα υψηλά ποσοστά μείωσης στις αποικίες μελισσών.

Τα φυτοφάρμακα που σκοτώνουν τη μέλισσα, αποτελούν τον άμεσο κίνδυνο για τους επικονιαστές. Οι κύριοι λόγοι για την παγκόσμια μείωση της μέλισσας συνδέονται με τη βιομηχανική γεωργία, τα παράσιτα / παθογόνα και την κλιματική αλλαγή. Η απώλεια της βιοποικιλότητας λόγω των μονοκαλλιεργειών και η ευρεία χρήση φυτοφαρμάκων που σκοτώνουν τις μέλισσες αποτελούν ιδιαίτερες απειλές για τις μέλισσες και τους άγριους επικονιαστές.

Τι μπορούμε να κάνουμε?

Υποστηρίξτε την αλλαγή προς την οικολογική γεωργία και βοηθήστε στην προστασία των μελισσών, των άγριων μελισσών και άλλων επικονιαστών: αποφύγετε τα φυτοφάρμακα στον κήπο σας, φυτέψτε  λουλούδια φιλικά προς τις μέλισσες, γνωρίστε τις καλύτερα και αγαπήστε τις περισσότερο. Υιοθετήστε και σώστε μια κυψέλη!

Μπορείτε να επιλέξετε μία από τις κυψέλες μας, να την συναντήσετε, να φωτογραφηθείτε μαζί της, και να μάθετε τα μυστικά της. Μπορείτε να την φροντίσετε  ακόμη και να την υιοθετήσετε και να αποκτήσετε μια σχέση με διάρκεια μαζί της.

Το πρόγραμμα αυτό που σκοπό έχει την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των ανθρώπων καθώς και την εκπαίδευση των παιδιών για την διάσωση της βιοποικιλότητας απευθύνεται σε οικογένειες, σχολικές τάξεις καθώς και σε επαγγελματικές ομάδες ή ακόμη και παρέες ενεργών πολιτών.

Δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα και έχει κοστολογηθεί αυστηρά ώστε να καλύπτονται τα λειτουργικά  έξοδα του.

Περιλαμβάνει μία  προγραμματισμένη επίσκεψη στο μελισσοκομείο, γνωριμία και εξοικείωση με την κυψέλη, συζήτηση και προτάσεις για φιλικότερο προς τις μέλισσες περιβάλλον και δώρα μελισσοκομικών προϊόντων αξίας 40 ευρώ. Συνολική αξία πακέτου  160€  ετησίως, για ομάδες έως 5 ατόμων.

Στην περίπτωση της υιοθεσίας κυψέλης από οικογένεια, τάξη ή ομάδα η ετήσια συνδρομή ορίζεται στα 120€  και δίνει το δικαίωμα ονοματοδοσίας στην κυψέλη, 2 προγραμματισμένων κατόπιν συνεννοήσεως επισκέψεων και παραλαβή 4 κιλών μελιού ετησίως που επιλέγονται αναλόγως της διαθεσιμότητας και της προτίμησής σας.

Αν ενδιαφέρεσαι για τη δράση αυτή στείλε μας μήνυμα με θέμα “Θέλω να γνωρίσω την κυψέλη μου” στο info@fromatobee.gr  με το όνομα, το τηλέφωνο και λίγα λόγια για την ομάδα- παρέα σου και θα επικοινωνήσουμε μαζί σου.

 

 

 

Άλλες δραστηριότητες

πολλές να διαλέξετε

shop now