Γαστρονομία

Kale Chips

Όταν η διασημότερη υπερτροφή της κατηγορίας των χορταρικών συναντά το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και το μέλι προκύπτει εύκολα και γρήγορα ένα καταπληκτικά απολαυστικό σνάκ! Τα διάσημα πια kale chips, αποτελούν το τέλειο υποκατάστατο για τα κλασικά πατατάκια και ταυτόχρονα μια πραγματική διατροφική βόμβα!

Το φυλλώδες kale, που είναι επίσημα γνωστό με την ονομασία «brassica oleracea», ανήκει στην οικογένεια των σταυρανθών και συγγενεύει με το κουνουπίδι, το μπρόκολο, το λάχανο, και τα λαχανάκια Βρυξελών. Έφτασε στη θέση των διασημότερων του είδους του γύρω στο 2012, όταν εμφανίστηκε στα μενού των εστιατορίων με Star Michelin και έγινε το νούμερο ένα υλικό που επέλεξαν χιλιάδες food bloggers για να μαγειρέψουν.
Μια κούπα ψιλοκομμένο kale έχει μόλις 33 θερμίδες, ενώ περιέχει 5 φορές περισσότερη βιταμίνη C από το σπανάκι. Αποτελεί ένα λαχανικό πλούσιο σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, σίδηρο, μαγγάνιο, φώσφορο, μαγνήσιο, ποτάσιο, ασβέστιο, και άλλες ωφέλιμες ουσίες.

Ποιος θα φανταζόταν ότι ένα λαχανικό θα μπορούσε να είναι τόσο καταπληκτικό;

Για τα Kale Chips θα χρειαστείτε:

Φύλλα Kale ακανόνιστα κομμένα με το χέρι (αφαιρούμε τα κοτσάνια)
Απλώστε τα σε λαδόκολλα στην λαμαρίνα του φούρνου ή ταψί.
Ραντίστε τα Kale με:
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.
Ελληνικό μέλι (Θυμαρίσιο ή Ανθέων)
Ανθό αλατιού
Προαιρετικά προσθέστε ψιλοκομμένο καρύδι ή παρμεζάνα και πιπέρι καγιέν.
Ψήνετε στον φούρνο στους 70° C αέρα για 15-20′ ή μέχρι να γίνουν τραγανά.
Απολαύστε χωρίς τύψεις το απόλυτα υγιεινό και πεντανόστιμο σνάκ!

Αφήστε μια απάντηση

*

shop now